JJS Opfok en Paardenstalling

Welkom

 
Wij heten u van harte welkom op onze website!
U kunt bij ons terecht voor het opfokken van uw veulens en jonge paarden, het stallen van uw sportpaard en professionele begeleiding van uw merrie naar drachtigheid.

Onze uitgangspunten bij de verzorging van uw paard zijn:
  • gezonde voeding
  • voldoende beweging
  • licht
  • frisse lucht
  • natuurlijk vakmanschap
Ons bedrijf, JSS Opfok en Paardenstalling, omvat 20 hectare en is gevestigd in het buitengebied van het fraaie dorp Raalte, in het gemoedelijke Salland, in de provincie Overijssel.
U bent van harte welkom een bezoek te brengen aan onze stallen en de koffie zetten wij vers voor u in onze kantine.
 
 

Wie zijn wij?

 
Wij, Martin en Jenny Overmars-Smeenk, zijn de trotse eigenaren van de accommodatie aan de Hagweg 9 te Raalte.
 
Jenny is de drijvende kracht op stal. De paarden, en alles wat daarbij komt kijken, is haar passie. Met enorme kennis van zaken besteedt zij de grootste zorg aan het welzijn van ieder individueel dier.
 
Martin werkt bij Loonwerkbedrijf Rensen in Raalte en heeft daarnaast thuis de zorg voor de gebouwen en weilanden en dus ook voor het hooi dat gevoerd wordt! En natuurlijk ondersteunt hij het werk op stal waar hij maar kan.

 
 
 
 
 
 
 

Geschiedenis

 
De liefde voor het paard heeft Jenny van huis uit meegekregen. Op het melkveebedrijf thuis in Schoonheeten was er ruimte genoeg voor pony's en later paarden, die Jenny met name in de springsport succesvol uitbracht. De nadruk lag hierbij op het opleiden van jonge paarden. Toen ze bij Jenny thuis het melkvee afbouwden, ontstond er ruimte en het idee om samen met de familie Dubbeldam, een aantal veulens op te fokken. In de loop van de tijd groeide dat aantal en begon het professionele vormen aan te nemen.
 
Ook door Martin werd pony en paard gereden. In Raalte, op het gecombineerde bedrijf (melkvee en vleesvarkens) werd er stevig doorgewerkt. Op een gegeven moment moest er gekozen worden; uitbreiden of afbouwen. Het werd afbouwen. Broer Vincent Overmars en vriendin Anke Bruggeman besloten te emigreren naar Oost-Duitsland en daardoor ontstond de mogelijkheid voor Martin en Jenny om het bedrijf over te nemen.
Zowel de koeien als de varkens hebben begin 2000 plaats gemaakt voor de veulens, jonge paarden en sportpaarden.
 

Succesvolle paarden uit onze opfok

 
Inmiddels zijn er al heel wat jonge paarden bij ons opgegroeid, die we nu weer tegenkomen als dekhengst of internationaal sportpaard, hieronder o.a.:
  • OVIDUS – Een Zangersheide goedgekeurde hengst van Herman Seiger.
  • CANCUN DE LA SILLA – Als jong paard in eigendom van de familie Dubbeldam, inmiddels goedgekeurd en gestationeerd in Mexico.
  • ANNETTE – Een Nassau merrie, die goed presteert met zowel Jeroen Dubbeldam als met Sjaak Sleiderink.
  • DIMAGGIO – Hij was bij de laatste 7 hengsten tijdens de kampioenskeuring te ’s Hertogenbosch in 2011, in eigendom van Stal van der Schans.
  • BARICHELLO - Hij eindigde als 3de in de VSN competitie en was in Lanaken bij de laatste finalisten, in eigendom van Stal van der Schans.
En daarnaast zijn we trots dat we diverse nazaten van Picolien Zeldenrust hebben mogen opfokken. De merrie was Europees Kampioen met Wesley Heijdens.
En van het beroemde sportpaard Nevada, dat zoveel heeft gewonnen met Albert Voorn, is bij ons uit een embryo een gezond merrieveulen (v. Indoctro) geboren, in eigendom van de familie Rodenburg.
 
Kortom: Fokkerij, opfok en sport gaat bij ons goed samen!