Begeleiding van de merrie naar drachtigheid

Merriebegeleiding

 
JJS heeft zich naast de opfok van veulens en jonge paarden gespecialiseerd in het begeleiden van merries naar drachtigheid en de verzorging tijdens de drachtigheid. Uiteraard hoort ook de geboortebegeleiding bij dit traject.
 
De taken, zowel pre- als nataal, worden volledig door JJS verzorgd en vinden plaats in zeer nauwe samenwerking met Dr. Mariëtte van 't Hoff van LindenHoff Dierenartsen uit Haarle en het team van Dierenkliniek Hellendoorn.
 
Als eigenaar geeft U de hengstenkeuze voor u merrie op en dan wordt de gehele procedure door JJS nauwkeurig begeleid.
Bij de hengstenhouders is JJS, zowel in binnen- als buitenland, al lang geen onbekende meer. Wij werken allemaal in een prettige sfeer samen.
 
Wij zijn iedere keer weer reuze trots om de merrie-eigenaar de geboorte van een gezond veulen te kunnen melden.
Maar, de geboorte van een gezond veulen is geen vanzelfsprekendheid.
Wij hanteren strenge hygiëne maatregelen en nemen voorzorgsmaatregelen om verschillende risico's en de kans op besmetting te voorkomen.
Er wordt geënt tegen Rhino, tetenus en influenza, de veulens krijgen allemaal na de geboorte een veulenenting en van de merries wordt voor het dekken een slijmmonster onderzocht.
 
Wij realiseren ons dat U uw waardevolle merrie aan ons toevertrouwd, iets dat wij zeer waarderen. U mag er daarom op rekenen dat wij ons uiterste best doen dat vertrouwen te koesteren en uw merrie met zeer veel zorg te begeleiden, met als uitgangspunt haar welzijn.