Pensionstalling sportpaarden

Stalling en Weidegang

 
De sportstal is apart gelegen van de stallen met jonge paarden.

De ruime en lichte paardenstallen hebben allen een afmeting van 4 x 4 meter en voldoen aan de nieuwe richtlijnen Paardenwelzijn.
De paarden kunnen allemaal, dag en nacht, naar buiten kijken. Zo hebben zij ook altijd voldoende frisse lucht. 
Naast de overkapping is er een extra afscherming aanwezig zodat, bij koud of slecht weer, de stallen extra kunnen worden afgeschermd.
 
Alle sportpaarden komen dagelijks in de wei. Ze staan nooit alleen buiten, maar ieder paard staat in principe wel in zijn eigen wei. Iedere wei is minimaal 1 hectare, zodat de paarden de mogelijkheid hebben zich lekker te bewegen zonder vaak te hoeven stoppen of heel kort te moeten draaien. Dit helpt de kans op blessures te verkleinen.
In de winterperiode is er een altijd toegankelijke paddock van 30 x 35 meter.
 

Accommodatie

 
Voor optimale training van uw paard kunt u terecht in de overdekte rijbaan van 20 x 40 meter met een perfecte zand-leem bodem.
Buiten ligt een 20 x 60 meter buitenbaan met grasbodem, die regelmatig verplaatst wordt.
 
Hindernismateriaal is ruim voldoende aanwezig.
 
Longeren kan buiten in de paddock.
 
Voor het afstappen na gedane arbeid of voor een verfrissende buitenrit kunt u te paard van onze accommodatie vertrekken. Er is een prachtige gelegenheid om heerlijk langs het kanaal op een zandpad te rijden welke verkeersvrij is. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de prachtige rijroute, die via de Hagweg loopt. Deze wordt regelmatig gereden door grote groepen ruiters en amazones.
 
Zomer 2014: Een stapmolen is in aanbouw (zoals te zien is op de foto rechtsonder) en binnenkort ook te gebruiken voor de sportpaarden, als afwisseling, om warm- of uit te stappen of als alternatief op hele natte dagen.
 
Een ruime spuitplaats met warm water is beschikbaar, net als dekenrekken voor het op- en uithangen van stal-, weide- en uitzweetdekens.
 
In de verwarmde zadelkamer kunt u gebruik maken van goed afsluitbare, zadelkasten waarin u uw spullen veilig kunt opbergen. 
 
Er is voldoende parkeergelegenheid om uw trailer en of vrachtwagen te plaatsen.
 
Er is de mogelijkheid om u aan te melden voor de rijvereniging die op dinsdagavond gebruik maakt van onze accommodatie! Voor de afdeling paarden kunt u zich melden bij de L.R. De Hagruiters en bij de pony's is dit PSV de St. Steffenruiters.  
 
 

Voeding en verzorging

 
Alle sportpaarden worden 3x per dag gevoerd. De sportpaarden krijgen een sportbrok, muesli en hoge kwaliteit, op voedingswaarde geanalyseerd, hooi. Hierbij staat natuurlijk de persoonlijke wens van de ruiter hoog in het vaandel.
De paarden staan in principe op stro, maar vlas is ook mogelijk.
 
Wekelijks is de gediplomeerde hoefsmid, Ricardo Heethaar, aanwezig.
 
De dierenartsbegeleiding van de paarden bij ons op stal is in de vertrouwde handen van Mariëtte van 't Hoff van LindenHoff Dierenartsen uit Haarle, het team van Dierenkliniek Hellendoorn en Dierenkliniek Den Ham. Uiteraard kunt u uw voorkeur voor een dierenarts aangeven.
Er is een veilige ruimte aanwezig waar u uw paard kunt laten onderzoeken en behandelen en/of bijvoorbeeld röntgenen.